Illuminae #1 af Amie Kaufman og Jay Kristoff

DSC_1289.jpg

Reklame//Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplar

Forlagets beskrivelse
Da Kady slår op med Ezra, tror hun, det er det hårdeste, hun nogensinde skal igennem. Samme dag bliver hendes planet invaderet.

Året er 2575, og to rivaliserende mega-koncerner er i krig om planeten Kerenza, der er lidt mere end bare en is-dækket plet i udkanten af universet. Den ene koncern, Beitech, angriber Kerenza, hvor den anden koncern udfører illegalt minearbejde på Beitechs område. Det er hensigten, at angrebet skal dræbe alle civile på planeten, men det lykkes en række mennesker at evakuere til andre planeter – heriblandt historiens to hovedpersoner, Kady og Ezra, hvis kærlighedshistorie vi får fortalt, mens de prøver at finde rundt i konflikten mellem mega-koncernerne og redde både sig selv og fremtiden for deres medborgere fra Kerenza.

Deres problemer er dog kun lige begyndt – en dødbringende pest er brudt ud og muterer med skrækindjagende resultater. Flåden, der skulle beskytte dem, viser sig at være deres fjende, og ingen ved magten vil afsløre, hvad der reelt foregår. Kady må hacke sig ind i et fintmasket net af informationer for at finde frem til sandheden, og det står hurtigt klart, at der kun er en, der kan hjælpe hende: Ezra, som hun havde svoret aldrig at tale til igen.

 

Jeg har set Illuminae overalt på Instagram og Youtube, hvor den har været rost til skyerne. Derfor var mine forventninger, meget naturligt, skruet ret højt op for denne bog. Jeg må dog sige, at jeg desværre blev en smule skuffet. Bogen var god nok, men jeg syntes ikke at den lever op til den enorme ros den har fået. Personligt havde jeg ret svært ved at finde hoved og hale i historien, da den ikke er skrevet som en ”rigtig” bog, men i stedet er bygget op som filer og forskellige udskrifter, hemmelige aflytninger, mails, journaler osv. Det var faktisk først til sidst at brikkerne nogenlunde begyndte at falde på plads for mig og jeg endelig begyndte at se en sammenhæng i historien, som for mig det meste af tiden, bare var rimelig rodet. En anden grund til at jeg ikke helt forstod historien var, at den som sagt er bygget op omkring alle de her filer, hvilket gør at der bliver sprunget i tid, sted og personer. Jeg skulle virkelig holde tungen lige i munden, da jeg læste Illuminae for at holde styr på hvem der nu var fokus på.

Layoutet i bogen syntes jeg dog er virkelig fedt fundet på, selvom det gjorde at jeg havde svært ved at forstå historien, og jeg er sikker på, at der er blevet lagt et enormt arbejde i at få bogens sider til at se ud som de gør. Jeg er virkelig imponeret!

Slutningen på bogen er nok den del jeg bedt kan lide. Her følte jeg endelig at historien begyndte at give bare en lille smule mening, og den måde bogen sluttede på, gør altså at jeg også har lyst til at læse efterfølgeren, selvom jeg er ret sikker på, at jeg bliver lige så forvirret endnu en gang.

Tre ord om bogen:
Forvirrende men god

Stjerner:
3/5

 

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s