Morika- Rent blod af Sidsel Sander Mittet

 

morika

På øen Raundra oplæres hundredvis af unge mennesker inden for fred og tolerance. Visdomslærlingen Eshri og krigslærlingen Korau, lever en normal hverdag sammen med deres venner. En dag begynder tingene at ændre sig, og det før så fredlige og retfærdige Morika, bliver truet af gamle kræfter. Eshri og Korau befinder sig pludselig i en krig, de aldrig havde regnet med ville begynde.

Rent Blod er den første bog i Morika-trilogien, skrevet af Sidsel Sander Mittet. Den verden også kaldet Morika, som karakterne lever i, bliver ledet af et retfærdigt styrer, som mider meget om Danmarks, hvor man skal arbejde sig op, og adelen og enevælden ikke har nogen magt. Racisme eller sexisme er ikke tilladt i samfundet. Det er en spænende fantasy roman, som er en dejlig forandring fra en verden, hvor diskrimination og undertrykkelse styrer verden, som er blevet brugt utallige gang den seneste tid, f.eks. The Hunger Games, Divergent og Spillets by.

Historien bliver fortalt af to hovedpersoner, Eshri og Korau. De fortæller i jeg-fortæller, hvilket fungere rigtig godt og deres karaktere er meget troværdige. De to personer er meget forskellige, og man ved altid hvem af dem det er man følger. Eshri er visdomslærlig og i modsætning til krigerlærlingen Korau, går hun ind for at man skal bruge dialog, i stedet for vold. Hun er også frygtelig naiv, som desværre er ret irriterende når noget er ekstremt åbenlyst. Hendes naivitet giver ikke noget godt til bogen, og ødelægger lidt hendes karakter.
Korau er som sagt voldelig, men ikke over for folk som er svagere end ham. Hans retfærdigheds sans er meget stærk, og han nægter at lade folk undertrykke, ham selv eller andre. Begge karaktere følge man overalt, også deres nedture så man både ser deres dårlige sider, hvilke også gør dem mere menneskelige og relaterbare.

Alt i alt så er det en virkelig god historie, fyldt med kamp, venskaber og fantasiverdner. Der er en god person udvikling, som gør bogen interessant, når der ikke er kamp scener, og alt andet der hører med til Morikas verden.

Tak til forlaget Facet for bogen.

Stjerner:
4/5

Tre ord om bogen:
Vendskab, kærlighed og krig

 

-Ditte


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s