Anmeldelse af Magisterium-Jernprøven af Holly Black og Cassandra Clare- REVIEW Magisterium The Iron Trial by Holly Black and Cassandra Clare

DSC_0542

Callum bor alene med sin far, som hele livet har sagt til ham at magi er farligt, og at han ikke må bestå ”Jernprøven” og dermed blive optaget på Magisterium. Callum består selvfølgelig prøven, på en noget anderledes måde end de andre og er på vej til Magisterium. Her møder han Tamara og Aaron og de skal alle sammen studere på det samme hold ledt af Mester Rufus. Callum finder hurtigt ud af at Magisterium ikke er så skrækkeligt som hans far har advaret ham om, samtidig med at han lærer mere om sin fortid og træner med Tamara og Aaron.

Holly Black og Cassandra Clare gør et utroligt godt arbejde med at bygge hele det her magiske univers op, som jeg syntes et originalt og godt beskrevet. De har været virkeligt gode til at finde på ”nye” skurke og udfordringer fx de kaos ramte.

Jeg er personligt helt vild med at det ikke er hovedpersonen som er den der bare kan det hele og har alle de særlige kræfter, men at det faktisk er ham der halter og har udfordringer i forhold til sin magi og ikke bare kan det hele med det samme. Derudover syntes jeg at Tamara, Callum og Aaron passer virkeligt godt sammen selvom de har forskellige personligheder og jeg syntes at det er rart at de også kan skændes en gang imellem og at de ikke bare er perlevenner hele tiden.

Selvom bogen var lidt længe om at komme i gang med selve magi-delen var det en rigtig god læseoplevelse og slutningen på denne bog gør at jeg virkelig glæder mig til at den næste udkommer- uheldigvis først i år 2016.

Alt i alt en virkelig god bog som jeg har nydt at læse.

Tak til forlaget Alvilda for bogen.

 Tre ord om bogen:
Magi, venskab, udfordringer

Stjerner:
4,5/5

 -Amalie

English version

 Callum lives alone with his father who always has told him that magic is dangerous and that he can’t pass the The Iron Trail and get accepted at Magisterium. Callum pass the test-in a different way than the others-and is heading towards Magisterium. At Magisterium he meets Tamara and Aaron, they all three have to study together at the same team lead by Master Rufus. Callum soon finds out that Magisterium is not the terrifying place that he has been told, while he learns about his past.

Holly Black and Cassandra Clare do an amazing job building this universe Callum lives in which I think is original and they have been very creative finding new villains and challenges for example: The Chaos-riddens.

Personally I like that the main character is the one with the weaknesses and has challenges with magic. I think that Tamara, Callum and Aaron go well together even though they have different personalities. I also like the fact that they argue and aren’t always best friends.

Even though the book was a bit long to get to the magic part it was a really good reading experience. And because of the ending of the book I’m really looking forward to read the next.

A good book that I have enjoyed reading.

Thanks to the publisher for donating this book.

Three words about the book:
Magic, friendship, challenges

Stars:
4,5/5
-Amalie

 


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s